Hoe werkt het?
Doe-tegoed is een middel om wat extra’s te verdienen bovenop je uitkering door iets van maatschappelijke waarde te doen. Door klusjes te doen voor een ander verdien je Doe-tegoed, dat je vervolgens uit kunt geven bij aangesloten bedrijven in de lokale economie.
Hoe werkt het voor bedrijven?
Meedoen met Doe-tegoed
Als bedrijf dat levert aan particulieren kun je meedoen met Doe-tegoed door jouw producten en/of diensten aan te bieden op ons platform. Deelnemers die Doe-tegoed hebben verdiend, kunnen dat hier inwisselen voor jouw product of dienst. De transactie vindt plaats via een app, waarna je ons een factuur stuurt.
Hoe zet ik mijn aanbod online?
Als je je hebt aangemeld krijg je toegang tot een eigen bedrijfspagina op ons platform. Hier kun je je producten en diensten toevoegen, beheren en transacties goedkeuren.
Waarom meedoen?
- Haal mensen uit sociaal isolement door ze te ondersteunen in de eerste stap richting dagbesteding, participatie en een betaalde baan
- Lever een actieve bijdrage aan de bestrijding van armoede
- Boor als bedrijf een nieuwe groep klanten aan
- Geef lokaal invulling aan Social Return on Investment
Hoe werkt het voor inkopers?
Meedoen
Als organisatie kun je meedoen door Doe-tegoed in te kopen voor eigen deelnemers of als investering in een inclusieve arbeidsmarkt. Met Doe-tegoed stel je deelnemers in staat zelf in actie te komen en zich te ontwikkelen.
Waarom Doe-tegoed inkopen?
Met Doe-tegoed kunnen mensen op een laagdrempelige manier meedoen. Door klusjes te doen voor een ander verdienen ze Doe-tegoed, dat ze vervolgens kunnen uitgeven bij aangesloten bedrijven.
Doe-tegoed biedt perspectief op vele gebieden:
- SROI – Zoek je deelnemers voor een gegunde aanbesteding, maar blijft interesse in de vacatures uit? Dan kunnen mensen uit de omgeving die nog niet toe zijn aan betaald werk, hun steentje bijdragen.
- Subsidie – Ontvang jij subsidie en wil je vanuit jouw organisatie extra mogelijkheden kunnen bieden? Dan kan Doe-tegoed een middel zijn om de subsidie goed te besteden.
- Zorg – Doe-tegoed kan deelnemers prikkelen door de externe beloning, door interne motivatie en waardering bij het helpen van anderen en het gevoel zelfredzamer te zijn. Daarnaast ontdekken ze waar hun interesses liggen.
- Uitkeringsinstantie – Wanneer je mensen de kans wilt bieden om zich te ontwikkelen, maar een werktraject te vroeg is, kan Doe-tegoed een mooi voortraject vormen. Met Doe-tegoed ervaren mensen dat werken loont en ontdekken ze hun interesses.
- Gemeenten – Leer inwoners kennen: wat doen ze graag om Doe-tegoed te verdienen en waar geven ze het graag aan uit? Door nauw samen te werken met bedrijven uit de gemeente, kunnen we op lange termijn iets betekenen voor deelnemers. Denk aan betere zorg, een participatiebaan of een betaalde baan.